(ВІДЕО) «Присвячую цю перемогу всій Україні, тим людям, які віддали своє життя за мир на нашій землі», - прикордонник Олександр Хижняк

НАЗАД
04 липня 2023 14:03

На кордоні зустрічали переможця Європейських ігор 2023 року боксера-прикордонника Олександра Хижняка.

«Я вдячний всім прикордонникам, які боронять нашу країну, вдячний всім військовим, завдяки яким ми маємо можливість їздити на змагання, представляти нашу країну, завойовувати медалі, щоб гімн нашої країни грав, щоб прапор підіймався… Я гордий тим, що я українець, що мені вдалося привезти «золоту» медаль Європейських ігор 2023», – зазначив спортсмен-прикордонник

Віцечемпіон Олімпіади у Токіо-2020 виборов 20-ту золоту нагороду на ІІІ Європейских іграх у Кракові.

Напередодні Олександр Хижняк переміг у чвертьфіналі ірландця Келіна Кессіді (3:0). А у фінальному поєдинку у ваговій категорії до 80 кг «полтавський танк» технічним нокаутом у другому раунді здобув дострокову перемогу над хорватом Габріелем Веочічем.

«Присвячую цю перемогу всій Україні, тим людям, які віддали своє життя за мир на нашій землі, тим людям, які кожного дня ризикують своїм життям заради того, щоб був мир, щоб було щастя, щоб не було війни на нашій землі», – зазначив боксер під час перетину кордону.

Відзначимо, що золото, яке виборов 27-річний боксер у Кракові, стало для нього вже третьою нагородою на головному мультиспортивному форумі континенту після бронзи у вазі до 81 кг у Баку-2015 та золота у Мінську-2019 (до 75 кг). Таким чином Олександр став першим в історії українським спортсменом, якому вдалося взяти медалі на трьох Європейських іграх!

Попереду Олімпійські ігри в Парижі 2024 року.   

Вітаємо і бажаємо нових Перемог!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси